sâmbătă, 5 iunie 2010

Mesaj pentru clasa a VIII-a



Capitolul din viața voastră (şcolară) pe care îl încheiaţi în curând este unul pe care în viitor poate îl veți contempla cu melancolie, aşa cum fac şi eu astăzi, când mă gândesc la anii petrecuți ca elevă de gimnaziu.

Cu bucurii şi supărări, reuşite şi nereuşite, aceşti ani de gimnaziu sunt ai voştri, v-au pregătit pentru provocările de mai târziu şi sper că v-au pregătit bine.

Pentru mine, ca profesoară, fiecare generație are o amprentă originală şi recognoscibilă şi peste ani buni. Voi, cei de anul acesta, sunteți pentru mine prima generație care a început studiul limbii engleze şi l-a finalizat cu mine.

Un profesor nu este perfect şi nici nu poate fi. Nu are dreptate mereu, căci nu este om pe acest pământ care să aibă mereu dreptate. Un profesor trebuie să-şi uite problemele personale când intră în clasă, dar nu va putea face asta mereu. Le transmite elevilor câte ceva din principiile sale de viață, dar nu le va transmite în totalitate şi nici n-ar trebui.

Unde a greşit el, să nu dați voi greş.
Dacă nu a spus el ceea ce aveați nevoie să auziți, să o faceți voi dacă veți fi puşi într-o situație similară.
Unde el a lăsat un gol, voi să-l umpleți prin propriile forțe.

Aş dori ca de la mine sa rămâneți cu ceea ce am bun. Sper că şi voi veți crede şi veți lupta ca şi mine pentru dreptate şi adevăr si ca veți învăța pentru VOI.
Şi mai sper că vă veți aduce aminte cu plăcere de mine.

Ȋmi pare sincer rău că nu voi putea fi alături de elevii clasei a VIII-a din Comăneşti la banchetul organizat luni, 8 iunie. Motive independente de voi, ca elevi, m-au determinat să iau această decizie.

Vă dedic acest imn al tinereții, pe care îl cunoaştem sub numele de Gaudeamus Igitur.



Mult succes la admiterea la liceu şi în viață!

Prof. Liliana Mihalachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu