luni, 25 ianuarie 2010

Moment istoric: 24 ianuarie 1859


Nu puteam trece cu vederea importanţa unui asemenea eveniment, aşa că amprenta acestuia în istoria poporului român a fost evidenţiată de către elevii Şcolii cu clasele I-VIII Comăneşti şi Humoreni prin câteva activităţi specifice.





“Vinovat” de acest moment istoric a fost Al. I. Cuza, personalitate aparte, care s-a remarcat nu numai prin actul Unirii de la 24 ianuarie 1859 a celor două principate, Moldova şi Ţara Românească, ci şi prin faptul că el este cel care a elaborat prima lege în domeniul învăţământului (XI- 1864), contribuind în mod crucial şi la apariţia primelor universităţi din ţară la Iaşi (1860) şi Bucureşti (1864), rod al activităţii sale în colaborare cu Mihail Kogălniceanu.





Introducerea şi concluziile au fost punctate de subsemnatul, în timp ce principalele aspecte ale acestui moment istoric naţional au fost menţionate de către unii elevi ai celor două şcoli.

Un moment aparte a fost Hora Unirii, horă mişcată timid dar cu paşi siguri de către toţi elevii şi parte dintre profesorii celor două şcoli.




Responsabil de activitate,

Prof. istorie-geografie Damian Alin-Ionuţ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu