duminică, 6 decembrie 2009

Sfântul Nicolae vesteşte începutul sărbătorilor de iarnă


Dacă astăzi dimineaţă nu v-aţi trezit cu daruri alese în papuci, nu disperaţi. Moş Nicolae îşi cunoaşte rolul de atâtea sute de ani. Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată, deci poate şi cadourile lui sunt nevăzute ... deocamdată.



POVESTEA LUI MOS NICOLAE


Ȋntr-un an, ţin minte că Tavi, acum elev în clasa a VII-a, mi-a spus că Moş Nicolae nu a venit la el. I-am răspuns ceea ce o să spun şi mai departe:


Nici nu ştii câte ţi-a adus Moş Nicolae. Peste ani o să-ţi dai seama că fiecare cadou dorit şi negăsit în ghetuţe a fost înlocuit de un dar de care într-adevar aveai nevoie, dar nu ţi-ai dat seama că îl primisei în acel moment. Moş Nicolae aduce sănătate, noroc şi păzeşte familia de pericole. Moş Nicolae aduce linişte în casă şi în suflet, dăruieşte mai multă bunătate şi înţelepciune. Dacă Moş Nicolae într-adevar a venit la voi, aşa vă veţi dovedi a fi, mai întelepţi şi mai buni.


Poate au fost cuvinte dure la acea vreme, dar Tavi nu s-a supărat. Din contră, la sfârşitul orei se simţea un copil mult mai norocos decât ceilalţi care au primit daruri în ghetuţe.

Ȋn goana după cadouri care dintre care mai fistichii, să ne aducem aminte că de fapt ceea ce dorim să dăruim este iubire şi înţelegere, că Moş Nicolae vine să ne aducă aminte că trebuie să facem acest lucru mai des, poate nu sub forma unui morman de dulciuri, ci sub forma unei mai mari preocupări pentru sufletul nostru şi al copiilor noştri.


Să vă aducă Moş Nicolae darul iubirii!


Prof. Liliana Mihalachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu