sâmbătă, 6 iunie 2009

Conferinţă internaţională la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava


În perioada 5-6 iunie a.c. am avut onoarea de a participa la cea de-a IX-a ediţie a conferinţei internaţionale „Ştiinţele educaţiei—dinamică şi perspectivă”, organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Conferinţa s-a bucurat de participarea a peste 130 de profesori din mediul universitar şi preuniversitar, doctoranzi şi cercetători de la diverse şcoli şi centre universitare din România, Turcia, Spania şi Italia, iar lucrările au fost prezentate în cadrul următoarelor secţiuni: Educaţia în societatea contemporană, Psihologia educaţiei, Consiliere educaţională, Formarea formatorilor, Didactica ariilor curriculare, Limbaj şi comunicare.


Programul manifestării a început cu festivitatea de deschidere în Amfiteatrul FIM2 al Universităţii sucevene la ora 10:00 şi a continuat cu comunicările în plen susţinute de către profesori din Spania, Italia, Turcia şi România.
După pauza de prânz, la ora 14:30, au început lucrările pe secţiuni, care au continuat până la ora 18:30. La secţiunea Didactica ariilor curriculare, unde am prezentat lucrarea „Noile tehnologii în predarea limbii engleze”, am avut ocazia să cunosc profesori cu preocupări evidente pentru creşterea calităţii în educaţie.

Sâmbătă, 6 iunie, participanţii s-au putut destinde în cadrul unei excursii tematice la mănăstiri în scopul cunoaşterii patrimoniului cultural al Bucovinei.

Felicitări organizatorilor şi participanţilor pentru succesul conferinţei!

Prof. Liliana Mihalachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu