miercuri, 25 martie 2009

"Living Together"- parteneriat între şcoala din Humoreni şi Consiliul Britanic


"Living Together" este numele unui proiect derulat în şcoala noastră începând din noiembrie 2008 în colaborare cu Consiliul Britanic din Bucureşti. Coordonatoarea proiectului la nivel de şcoală este subsemnata, iar cadrele didactice implicate în proiect sunt:

- prof. Ileana Nistor, prelucrând materialul pentru clasa a VIII-a;
- prof. Petra Gorban, prelucrând materialul pentru clasa a V-a;
- prof. Mirela Ilaş, pentru clasa a VII-a;
- prof. Liliana Mihalachi, pentru clasa a VI-a.

"Living Together" are ca produs un pachet de materiale educaţionale destinate predării culturii civice şi a altor discipline din aceeaşi arie curriculară (cum ar fi istoria, geografia sau religia) în şcoli din Marea Britanie şi din Europa de sud-est. De asemenea, materialele sunt folosite în şcoala noastră şi la orele de dirigenţie şi biologie.

Cele două mari teme ale proiectului Living Together care stau la baza materialelor educaţionale sunt participarea minorităţilor la viaţa publică şi noile comunităţi de migranţi şi impactul lor asupra societăţii.

Toţi profesorii implicaţi în proiect au primit materiale din partea Consiliului Britanic, materiale care au fost şi încă mai sunt prelucrate la clasă. Feedback-ul a fost cerut în mod permanent, iar la sfârşitul derularii proiectului (în luna aprilie), atât profesorii, cât şi elevii implicaţi în proiect vor primi certificate de participare.

Prof. Liliana Mihalachi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu