miercuri, 25 ianuarie 2012

Halloween 2011


Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători, originile ei găsindu-se cu mii de ani în urmă. Numele de halloween vine de la expresia „all hallows’ even”, din limba engleză, si reprezintă numele unei sărbători creştine numită a tuturor sfiinţilor, “ajunul zilei tuturor sfinţilor”.
Anul acesta, cu ocazia sărbătorii englezeşti de Halloween (31 octombrie), elevii şcolilor din Humoreni si Comăneşti au vizionat o comedie de familie cu tema Halloween-ului: “Spooky Buddies”, o producţie Disney, 2011. Filmul relatează întâmplările hazlii ale căţeluşilor Buddies din preajma Halloween-ului, precum si legenda Câinelui Fantomă. Elevii au putut observa o zi tipică de Halloween din Statele Unite ale Americii, unde se desfăşoară acţiunea filmului, obiceiurile si costumele specifice.
Înainte de a viziona filmul, copiii au urmărit o prezentare Power Point, descoperind lucruri noi si interesante despre Halloween: semnificaţia si originile sărbătorii, legenda bostanului Jack O’Lantern, obiceiuri si superstiţii, precum şi semnificaţia simbolurilor acestei sărbători.
De asemenea, copiii au marcat sărbătoarea englezească cu tradiţionalii bostani sculptaţi, şi au realizat desene cu teme specifice (precum: vrăjitoare, monştrii, schelete, fantome, case bântuite, bostani, etc.) cu care ou ornat sălile de clasă. 


                                                                                         Prof. Iulia Glaser
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu