duminică, 10 mai 2009

9 Mai 2009 - Gala proiectelor europene la Suceava




Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar al judetului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava şi a fost coordonat de doamna profesoara Acostoaie Lidia, inspector pentru programe comunitare, într-o zi cu o semnificaţie deosebită pentru noi, Ziua Europei.

Gala proiectelor europene este primul program de acest fel în judeţul Suceava şi s-a bucurat de participarea a 111 elevi, 37 coordonatori de proiecte, 37 de directori de şcoli şi 89 de cadre didactice participante la mobilităţi europene. Obiectivul principal al evenimentului a fost recunoaşterea şi aprecierea proiectelor europene de educaţie şi formare profesională finanţate de către Comisia Europeană prin programul Învăţare pe tot parcursul vieţii în perioada 2000-2008. Directorii şi coordonatorii de proiecte au primit atestate de participare în semn de recunoaştere a activităţii din aceste proiecte, iar participanţii la mobilităţi europene au primit, pe lângă atestate, şi trofee. Unui număr de 37 de şcoli din tot judeţul Suceava li s-a acordat plachete.

La acest eveniment de anvergură a participat şi şcoala noastră, fiind reprezentată de doamna director Morar Rodica, subsemnata (în calitate de coordonator de programe europene al şcolii, manager al proiectului Comenius multilateral "Heritage of Generations" şi beneficiară a unei mobilităţi individuale Comenius în Anglia), precum şi elevii Moroşan Maria (clasa a VI-a), Sofian Raluca (clasa a VII-a) şi Chindriş Daniel (clasa a VII-a).



Gala a început la ora 10.30 într-o locaţie pe măsura evenimentului, şi anume Iulius Mall Suceava (etajul I), iar momentele artistice au fost asigurate de elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 10 şi ai Palatului Copiilor Suceava.

Au fost invitate şi şcolile care nu au derulat încă proiecte europene pentru a lua contact direct cu reprezentanţii şcolilor care sunt deja implicate în proiecte de acest fel şi care nu au venit cu mâna goală, ci cu materiale de tot felul din proiectele realizate în şcolile dumnealor. Locaţia s-a dovedit a fi astfel aproape neîncăpătoare pentru numărul mare de elevi şi profesori care au participat la eveniment, dar lucrul acesta este şi îmbucurător pentru că dovedeşte atât faptul că şcolile sucevene se implică activ în realizarea proiectelor europene, cât şi interesul multor şcoli care nu au obţinut încă finanţare de la Comisia Europeană de a insista în procesul de aplicare.

Felicitări organizatorilor şi participanţilor şi la cât mai multe proiecte europene!

Prof. Liliana Mihalachi
Fotografii realizate de Prof. Oana Cristina Dima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu