vineri, 19 decembrie 2008
Serbarea de Crăciun în şcolile noastre
Profesorul- prietenul meu de suflet

O scrisoare de Crăciun care a stors lacrimile tuturor profesorilor

În lungul drum pe care-l faci,
Te rog sa treci pe la săraci.
Căci sunt copii de vârsta mea,
Că poate nu au ce mânca!
Eu am de toate, dar aş vrea
Să strâng la piept mămica mea.
Moş Crăciun de peste mări,
Ca s-ajungi treci multe ţări?
Treci pe la mămica mea
Poate vrea şi ea ceva!
Sper că fraţii mei ţi-au scris
Despre ei şi al lor vis.
Te-aşteptăm cu drag la noi.
Ştiu bine că eşti în nevoi,
Dar tu cu sufletul cel mare
Ai daruri pentru fiecare.
Eu sunt Cotleţ Narcisa Simonica
Pot fi găsită acasă la bunica.
joi, 18 decembrie 2008
Câştigătorii concursului "Scrisoare pentru Moş Crăciun"
- Moroşan Maria (cl. a VI-a), secţiunea în limba engleză;
- Cotleţ Simona (cl. a V-a), secţiunea în limba română;
- Tabarcea Cătălin (cl. a VI-a), secţiunea în limba franceză;
- Sofian Relu (cl. a VI-a), câştigător al premiului special la secţiunile română, engleză şi franceză.
La Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti câştigătorii sunt:
Ceilalţi câştigători vor fi anunţaţi în curând.
Felicitări tuturor!
Prof. Liliana Mihalachi
marți, 16 decembrie 2008
E vremea colindelor
luni, 15 decembrie 2008
Colind de Crăciun în engleză/ A Christmas Carol
Vine Crăciunul şi, ca în fiecare an, ne pregătim cu colinde. Iată colinda de Crăciun în limba engleză We Wish You a Merry Christmas cântată de elevii clasei a VI-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti, sub îndrumarea subsemnatei.
Prof. Liliana Mihalachi
sâmbătă, 6 decembrie 2008
Olimpiada de limba engleză - etapa locală
miercuri, 3 decembrie 2008
Concursul lunii decembrie

Comisia Limbă şi Comunicare
organizează concursul
LETTER TO SANTA CLAUS
SCRISOARE CĂTRE MOŞ CRĂCIUN
LETTRE AU PÈRE NOËL
Concursul are patru secţiuni: română, engleză, germană şi franceză .
Se va acorda câte un premiu pentru fiecare secţiune. Fiecare elev participant va primi diplomă de participare.
Lucrările elevilor sunt aşteptate în căsuţa amenajată în şcoală pe care veţi vedea mesajul “Concurs - Crăciun”.
Scrisorile vor fi puse într-un plic sigilat, pe care va fi scrisă secţiunea la care participă elevul şi un cuvânt-parolă. Plicurile care conţin numele elevilor nu vor fi luate în considerare. Scrisorile nu trebuie să depăşească 150 de cuvinte şi se vor depune în perioada 10-15 decembrie 2008.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în ziua de 17 decembrie a.c., prin publicarea cuvântului-parolă pe panoul şcolii. Elevii care îşi văd parola câştigătoare se vor adresa unuia dintre profesorii organizatori pentru ridicarea premiului.
Organizatori şi evaluatori: Prof. Liliana Mihalachi (Lb. engleză), Prof. Nechita Magdalena (Lb. română), Prof. Maria Isepciuc (Lb. română), prof. Mirela Ilaş (Lb. franceză), Prof. Claudia Vărvăreanu (Lb. germană)
luni, 1 decembrie 2008
Heritage of Generations—Primul proiect Comenius pentru şcoala noastră
Anul acesta am obţinut finanţare pentru un proiect Comenius multilateral, primul pentru şcoala noastră, numit “Heritage of Generations”, care îşi propune să valorifice tradiţiile şi obiceiurile lăsate de strămoşii noştri, să ne familiarizeze cu tradiţiile şi obiceiurile ţărilor partenere şi să contribuie la reducerea rasismului şi a xenofobiei. Proiectul a primit finanţare în cadrul programului sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, iar partenerii noştri de proiect sunt Geschwister-Scholl-Realschule, Betzdorf din Germania şi Zubeyde Hanim Ilkıgretim Okulu, Karaman din Turcia.
Prima întâlnire de lucru a avut deja loc în Betzdorf, Germania, şcoala germană fiind şi coordonatoarea proiectului. Acestă vizită de lucru s-a desfăşurat în perioada 15-22 noiembrie a.c. şi, în ciuda faptului că pentru toţi participanţii în afară de subsemnata această ieşire a fost prima în afara graniţelor ţării precum şi prima călătorie cu avionul, totul s-a desfăşurat mai bine decât ne aşteptam. Faptul că proiectul a implicat şi elevi ai şcolii noastre este îmbucurător pentru noi şi în acelaşi timp satisfacţia de a vedea nişte copiii din mediul rural luând contact cu o nouă civilizaţie într-o călătorie care poate uneori fi unică în viaţă este şi mai mare. În total din şcoala noastră au participat patru profesori şi patru elevi. Tot elevi şi profesori vor fi implicaţi şi în următoarele mobilităţi în Turcia şi din nou în Germania pe parcursul a doi ani de zile în care vom lucra împreună pentru a ne cunoaşte şi a realiza produse care vor fi utile şi generaţiilor de elevi care vor veni după noi. Lucrul la acest proiect însă înseamnă şi perfecţionarea limbii de lucru a proiectului şi anume limba engleză, dar şi schimbarea atitudinii faţă de ceea ce este
Primirea oficială s-a organizat în sala de conferinţe a şcolii, unde steagurile celor trei şcoli au fost ridicate, iar oficialităţile localităţii precum şi directoarea şcolii au ţinut câte un scurt discurs de bun-venit. Formaţia şcolii ne-a întâmpinat şi ea cu câteva cantece tradiţionale şi unul în limba engleză.
Fiindcă proiectul presupune întoarcerea în spaţiul tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşilor noştri, întâlnirea noastră de lucru a inclus şi o vizită la Frankfurt, unde coordonatorul german, profesorul Hans Ehrlich, ne-a făcut cunoştinţă cu locurile istorice ale oraşului. Îmbinarea de tradiţional şi modern (Frankfurt-ul este denumit “Manhattan-ul Europei) ne-a dat de gândit în privinţa modului în care omul modern a ales să îmbine tradiţionalul cu modernul.
Ne-am întors în România cu o imagine placută despre Germania şi cu câte un exemplu bun în minte pe care l-am putea aplica aici. Unul dintre elevii noştri l-a abordat deja pe primarul localităţii întrebând când se va termina de asfaltat drumul spre şcoală pentru că în ultima săptămână din martie 2009 vom avea oaspeţi din Germania şi Turcia.
Vă vom da veşti în martie despre cea de-a doua întâlnire de lucru.
Coordonator proiect: Prof. Liliana Mihalachi
1 Decembrie - La mulţi ani, români!

Iată şi câteva fotografii:
La Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti, Ziua Naţională a fost sărbătorită prin prezentarea de referate pe această temă de către elevii clasei a VIII-a şi prin interpretarea de cântece patriotice.
Prof. Liliana Mihalachi
marți, 25 noiembrie 2008
Schimb de experienţă între Şcoala Humoreni şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"



Institutor Mareş Garafila
marți, 4 noiembrie 2008
Carnavalul măştilor de Halloween la Şcoala Humoreni
În spiritul sărbătorii, elevii au participat la un concurs de dovleci ciobiţi, unul de costume de Halloween şi au jucat faimosul apple bobbing, joc specific sărbătorii de Halloween.
Cea mai nerăbdătoare participantă la acest carnaval, care şi-a pregătit costumul cu mult înainte de vreme, este şi cea mai tânără participantă, Ilinca. Iat-o aducând un aer angelic sărbătorii, pentru a calma spiritele Halloween-ului.
Apple bobbing:
Dovleci şi costume de Halloween:
Mulţumim domnişoarei profesoare de Limba franceză, Ilaş Mirela, pentru relizarea majorităţii fotografiilor.
Prof. Liliana Mihalachi
vineri, 3 octombrie 2008
Activităţi sportive: cros la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti
Iată şi câteva fotografii din timpul competiţiei.
Prof. Liliana Mihalachi
luni, 22 septembrie 2008
22 Septembrie- ENO Tree Planting Day sau Campania Mondiala de împădurire a planetei
Şcoala virtuală ENO (Environment online) există din anul 2000 şi a fost înfiinţată de Pataluoto School, o şcoală finlandeză din oraşul Joensuu, la care au aderat aproximativ 400 de şcoli din 104 ţări. Scopul acestei colaborări online este de a studia teme legate de mediu şi de a acţiona împreună pentru protejarea naturii.
Campania ENO Tree Planting Day (Ziua plantării de copaci) a fost lansată la nivel mondial, fiecare şcoală trebuind să înregistreze numărul de puieţi şi caracteristicile acestora, ataşând şi poze de la plantarea lor pe pagina http://cs.joensuu.fi/~ijorma/enotrees/
Ziua de 22 septembrie a fost aleasă ca ziua mondială a păcii şi mii de puieţi au fost plantaţi astăzi în toată lumea în cadrul acestei campanii de promovare a mediului şi a păcii.
Elevii şcolilor noastre au fost ajutaţi în această iniţiativă de doamna profesoară de biologie Gorban Petra, domnul profesor de educaţie fizică Sorin Sofian şi subsemnata. S-au plantat în total cinci puieţi de frasin (Fraxinus excelsior), trei la Şcoala Comăneşti şi doi la Şcoala Humoreni.
Pentru detalii puteţi consulta pagina de internet a proiectului la http://w3.joensuu.fi/eno/basics/briefly.htm.
Iată şi câteva poze şi scurte înregistrări ale evenimentului.
Şcoala Comăneşti:
Şcoala Humoreni:
Prof. Liliana Mihalachi
joi, 11 septembrie 2008
Primul proiect Comenius multilateral în şcolile noastre
Mai multe detalii vor sosi în curând.
Prof. Liliana Mihalachi
luni, 1 septembrie 2008
Al doilea Sigiliu European de Calitate eTwinning pentru Şcolile Comăneşti şi Humoreni
Felicitări tuturor!
Prof. Liliana Mihalachi
luni, 23 iunie 2008
Al doilea Sigiliu Naţional de Calitate eTwinning pentru Şcolile Comăneşti şi Humoreni
marți, 10 iunie 2008
Excursie la Suceava
Traseul: Humoreni-Suceava
Obiective vizitate în Suceava: Observatorul astronomic, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Istorie, popasuri prin parcuri, Cetatea de Scaun a Sucevei
Fotografiile si filmul de mai jos spun totul despre starea de suflet a copiilor în timpul excursiei.
Prof. Liliana Mihalachi
vineri, 6 iunie 2008
Şcoala Humoreni-- elevii clasei a VIII-a în ultima zi de şcoală
Şi la Şcoala cu clasele I-VIII Humoreni a avut astăzi ultima oră de curs, sărbătorită de data aceasta cu toţi colegii claselor V-VIII şi cu tot personalul didactic, la care s-au alăturat şi părinţii elevilor.
Momente pline de emoţie, flori, îmbrăţişări, urări de mai bine, toate au creat o atmosferă de neuitat.
Iată şi câteva imagini şi scurte înregistrări video.
joi, 5 iunie 2008
5 iunie 2008 -- Ziua Eroilor
Ca în fiecare an, elevii Şcolii cu clasele I-VIII Humoreni au adus un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru apărarea neamului la Monumentul Eroilor din Humoreni, recitând, cântând şi aducând buchete de flori la monument.
Prof. Liliana Mihalachi