vineri, 14 mai 2010

Oameni ai şcolii de care suntem mândri: trei susțineri pentru obtinerea gradului I finalizate cu nota 10


Munca unui cadru didactic nu este numai aceea de pregătire a lecțiilor, predare, evaluare, ci şi de continuă perfecționare. Deşi gradul al II-lea şi gradul I sunt facultative, cadrele didactice ale şcolii noastre nu s-au dat în lături de la a le obține şi nu oricum, ci cu nota 10.


Nota finală a fost acordată în urma realizării unei lucrări metodico-ştiințifice şi a unei inspecții de patru ore la clasă.


Anul acesta, provocarea gradului I (cel mai înalt grad posibil în sistemul de învățamânt românesc) a fost acceptată de doamna profesoară Sofian Simona de la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti, doamna institutor Mareş Garafila şi doamna institutor Mareş Antoanela-Cristina de la Şcoala cu clasele I-VIII Humoreni.


Doamna profesoară Sofian Simona a prezentat lucrarea Aspecte metodologice ale studiului dispozitivelor semiconductoare în laboratorul de fizică şi i-a avut drept evaluatori pe lector univ. dr. Paul Gasner, prof. univ. dr. Ovidiu Călțun şi prof. metodist Aurel Chichifoi. Iată şi câteva aprecieri asupra lucrării doamnei profesoare:




Doamna institutor Mareş Garafila a susținut lucrarea Modernizarea metodologiei didactice iar profesori evaluatori au fost lector univ. dr. Otilia Clipa, lector univ. dr. Florica Diaconescu şi institutor metodist Elena Ţipău. Comisia de evaluare a apreciat în mod special abordarea integrată la disciplina limba română şi abordarea sub formă de poveste a activității de matematică, în cadrul căreia elevii de clasa I au avut sarcina de a reface drumul fetei babei din povestea Fata babei şi fata moşneagului, trecând cu succes obstacolele matematice întâlnite.




Lucrarea doamnei institutor Mareş Antoanela-Cristina se numeşte Proiectarea şi realizarea activităților opționale de matematică la clasele I-IV şi i-a avut drept profesori evaluatori pe lector univ. drd. Marinela Şpac, lector univ. dr. Adina Ignat şi institutor metodist Liliana Cojocariu. Lecțiile susținute de doamna institutor Mareş au surprins în mod plăcut comisia, aceasta din urmă apreciind în mod deosebit modul în care elevii aparținând comunității rrome au fost integrați şi activați. De asemenea, opționalul doamnei institutor numit Simetria în viața noastră, în cadrul căruia elevii au pătruns în tainele simetriilor cotidiene prin intermediul aplicației Paint, a fost foarte apreciat.


Felicitări celor trei cadre didactice care au adus cinste şcolii noastre!

Prof. Liliana Mihalachi

5 comentarii:

  1. Felicitari doamnelor pentru notele obtinute,sper ca scoala din Humoreni sa aiba parte tot timpul de invatatori si profesori buni,asa cum au fost si pe vremea cand am invatat si eu acolo.Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari doamnelor profesoare si mai ales doamnei invatatoare Mares Antoanela pt ca este invatatoarea fetitei mele ma bucur sa vad ca scoala de la Humoreni are asa institutori, bravo lor.Maria tabarcea

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Tabarcea, va multumim ca sustineti invatatorii si profesorii scolii. In astfel de timpuri, cand cadrele didactice sunt hulite si umilite in ultimul hal, mai sunt parinti precum dvs. carora le suntem cu totii recunoscatori ca ne sunteti aproape. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cunosc cadrele didactice mai tinere ,doar din ce-am citit ,le felicit !As vrea sa felicit si sa multumesc invatatorilor si profesorilor generatiei mele ,o echipa de exceptie care ne-a invatat intradevar carte si am mers si am sustinut peste tot ,cu capul sus ,cunostintele dobindite:invatatoare MARES ELENA,profesoara limba romana Dranca Maria,profesoara matematica Nistor Elena,profesoara chimie,anatomie Gorban Petra,profesoara geografie,istorie ,limba franceza Mircescu.TOT RESPECTUL SI MULTA SANATATE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumim mult! Doamnele profesoare mentionate de dvs. imi sunt si mie modele si, in calitate de colege, au avut mereu sfaturi bune pentru mine.
    O vara frumoasa tuturor!

    RăspundețiȘtergere