sâmbătă, 4 aprilie 2009

Simpozionul Naţional Studenţesc "Consensus" la Universitatea din Suceava

În perioada 2–4 Aprilie 2009, la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava a avut loc prima ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc "Consensus", cu tema "Cultura de elită / Cultura populară - dialog contemporan" în limba engleză, organizat de Catedra de Limba Engleză a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (coordonatori: Conf. univ. dr. Cornelia Macsiniuc şi Drd. Daniela Marţole).

Pentru mine participarea la acest simpozion a fost o provocare şi o ocazie deosebită de a intra în dialog cu studenţi din alte centre universitare (Iaşi, Bucureşti, Cluj, Galaţi) atât în calitate de studentă doctorandă a Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava prezentând propria lucrare, cât şi ca moderatoare a secţiunii "Studii culturale".

Deschiderea oficială a avut loc la ora 9.30 în Amfitreatrul Dimitrie Leonida al Universităţii din Suceava şi a fost urmată de sesiunea de dimineaţă de prezentare a lucrărilor. După masa de prânz la cantina nou renovată a universităţii, prilej de socializare între participanţi şi profesori, a urmat sesiunea de prezentări de după-amiază. Ziua a continuat cu o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Observatorul astronomic, iar la ora 19.30 a avut loc înmânarea diplomelor şi a premiilor simpozionului într-un cadru festiv.

Sâmbătă, 4 aprilie, participanţii au fost invitaţi într-o excursie la mănăstirile din Bucovina, pentru a încheia vizita în Suceava într-un mod relaxant.



Prof. Liliana Mihalachi

Un comentariu: