duminică, 18 octombrie 2015

18 octombrie 2015 Ζiua Europeană împotriva Traficului de persoane

      Activitatea demarată s-a adresat elevilor din clasele a VII –a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Vornicu Simion Tăutu” Comăneşti şi structura Humoreni. Ea răspunde nevoilor de informare corectă a adolescenţilor pe tema traficului de fiinţe umane – problemă care este mai puţin abordată în cadrul şcolii. 
     România este în continuare una din principalele ţări sursă de victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană. Pricipalele cauze ale acestei grave probleme sunt: sărăcia, lipsa de educaţie, şomajul, inegalitatea între sexe, corupţia şi discriminarea grupurilor etnice. În ciuda gravităţii situaţiei, problema traficului de persoane rămâne tabu şi se vorbeşte despre ea doar prin lentila senzaţionalismului. 
    Activitatea desfăşurată a avut ca scop implicarea cadrelor didactice şi a elevilor în prevenirea extinderii traficului de fiinţe umane, stimularea unui comportament preventiv.
     Asociaţia eLiberare, o mişcare socială împotriva traficului de persoane şi a exploatării sexuale în România ne-a pus la dispoziţie un pachet DVD – film documentar NEFARIOUS, pliante informative, autocolante, cartonaşe de promovare a site-ului povestea-ei.ro.
     Elevii au vizionat o prezentare PPT realizată de către profesorii coordonatori, secvenţe din documentarul NEFARIOUS, urmate de o dezbatere, realizarea unor afişe şi sloganuri privitoare la lupta împotriva traficului de persoane.

miercuri, 14 octombrie 2015

Ziua mondială a educației


        Ziua mondială a educației (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day), marcată în fiecare an la 5 octombrie, a fost sărbătorită şi de elevii şcolii noastre prin diverse activităţi: prezentări Power Point, dezbateri, competiţii sportive, concurs de afişe şi sloganuri, concurs de cultură generală, concurs de desene pe asfalt etc., surprinse în fotografiile de mai jos:

joi, 8 octombrie 2015

Ziua europeană a limbilor European Day of Languages Journée Européenne des Langues 2015



Motto- ul Uniunii Europene: Unitate in diversitate
"Fiecare limba noua este asemenea unei ferestre deschise“ de Frank Harris
            Scopul principal al proiectului este acela de a pune accent pe importanța învățării limbilor străine într-o Europă plurilingvistă.
            Elevii Școlii gimnaziale Humoreni, coordonați de doamnele profesoare Popescu Veronica (limba engleză) și Cigoli Mariana (limba franceză), au sarbătorit și în acest an școlar Ziua Europeană a limbilor. Ei au urmărit o prezentare power point, au desenat steaguri, au realizat un panou cu materiale ce conțineau elemente de limbă, cultură și civilizație reprezentative statelor europene.
Nu a lipsit de la această activitate nici muzica. Elevii au cântat în limbile engleză și franceză cântecele precum Sur le pont d'Avignon, Frère Jacques, If You're Happy and You Know It, The Wheels on the Bus.