joi, 31 ianuarie 2013

Invatam, desenam, castigam….


1 Decembrie la clasa a III-a, Scoala Comanesti


Foto, Prof. inv. primar Lenuta Pastrav

marți, 29 ianuarie 2013

Sub teiul lui Eminescu



Cu ocazia impliniriii a 163 de ani de la nasterea celui care a ramas “Luceafarul poeziei romanesti”, la Scoala Gimnaziala “Vornicu Simion Tautu” Comanesti s-a desfasurat proiectul educational SUB TEIUL LUI EMINESCU. Activitatea, care a avut loc in saptamana 14-18 Ianuarie 2013, i-a ntrenat pe toti elevii Scolilor Gimnaziale Comanesti –Humoreni, coordonati de profesoarele de limba si literatura romana. Elevii au realizat portofolii cuprinzand date despre viata si opera lui Mihai Eminescu, au scris pe foi colorate strofe din poeziile pe care le-au indragit cel mai mult, au facut desene inspirate din poeziile eminesciene, i-au scris scrisori si poezii proprii prin care si-au manifestat admiratia fata de marele poet.
            Activitatea s-a incheiat cu un concurs de intrebari despre poetul nostru national, castigat de elevele Maierean Amalia si Pacurari Ana-maria din clasa a VI-a  a Scolii Gimnaziale Comanesti.
            Castigatori au fost si Iuga Ilie Bogdan din clasa a VII-a, care a primit premiul pentru cel mai bun desen inspirit din poezia eminesciana si Sofian Angela din clasa a VIII-a, care i-a dedicat cea mai frumoasa poezie poetului “care canta raul, ramul”.
Premiul special pentru cel mai bun eseu l-a castigat eleva Sofian Andreea Fevronia din clasa a VIII-a.
            Nici cei mici nu s-au lasat mai prejos. Astfel, elevii clasei a III-a a Scolii Comanesti, indrumati de d-ra invatatoare Lenuta Pastrav au participat la un concurs de recitari pentru care au primit diplome si premii.
Premiul I- Mitu Simona Bianaca şi Morar Petru Florin
Premiul al II-lea – Lucescu Parascuta
Premiul al III-lea – Maierean Vasilică şi Sofian Vasilica