marți, 31 mai 2011

Lecţie culinară în limba engleză

Ieri am organizat o lecţie un pic mai diferită din dorinţa de a aplica cunoştinţele pe care elevii le au în domeniul culinar ... în limba engleză. Astfel, ei au fost nevoiţi să organizeze un restaurant, să gătească o salată de fructe şi să servească exact ca în viaţa reală. Chiar dacă la început au întâmpinat dificultăţi, fiind condiţionaţi de folosirea în totalitate a limbii engleze, pe parcurs atmosfera a devenit una degajată, iar eleva Andreea Tabarcea a fost cea care s-a descurcat cel mai bine în rolul de chelner devotat clienţilor doritori de salată de fructe.
În plus, cu toţii s-au bucurat de o lecţie "delicioasă".

vineri, 27 mai 2011

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA CERCUL LITERAR

Având în vedere faptul că ieri a fost ultima întâlnire a Cercului Literar "Dincolo de poveste..." , ne-am propus să realizăm ceva mai special. Aşa că fiecare membru a avut dreptul să invite încă o persoană din şcoală pentru ca toţi să descopere ce am ţinut secret timp de un an întreg.
Mai mult decât atât, de această dată nu a mai venit profesorul cu cartea magică, ci elevii au demonstrat cât de mult au învăţat printr-un examen fără notă fiind nevoiţi să citească propriile compoziţii în faţa celor invitaţi. Sperăm să reuşim să valorificăm aceste texte în cea mai bună manieră. Pe de alta parte, elevul Onioiu Vasile a luat premiul I la concursul organizat.
Nu vă vom spune cât de emoţionantă a fost întâlnirea, ci lăsăm cuvintele celor invitaţi să vorbească de la sine alături de imagini.

"Eu aş mai veni la cercul literar, pentru că este foarte frumos, iar dacă s-ar face toată ziua, eu aş veni"

"La anul voi munci mai mult pentru a intra şi eu la cercul literar"

"A fost o zi pe care n-am să o uit atât de repede"

"Am râs, am glumit, a fost foarte frumos şi aş vrea să particip la cercul literar"

"Trebuie să recunosc că a fost destul de interesant. Mi-au plăcut foarte mult poveştile pe care le-au scris cei de la cerc"

"Eu aş vrea să particip la acest cerc , deoarece copiii de la cerc au un spirit mai aparte şi vorbesc numai ca-n basme"



Să nu uităm ce era mai important de spus! Cu această ocazie am sărbătorit şi faptul că ne-am calificat la faza naţională a concursului "LECTURIADA" , dedicat cercurilor din întreaga ţară. Sofian Angela este eleva care va reprezenta cercul nostru în perioada 3-5 iunie la Cluj.

PROIECT ETWINNING FINALIZAT


În această perioadă am reuşit să finalizăm un mic proiect eTwinning numit "EASTER - WHAT IT MEANS TO ME", derulat în parteneriat cu elevii unei şcoli din Polonia. Din şcoala noastră au participat activ elevii clasei a VI-a care au pus suflet şi s-au chinuit să descopere cât mai multe aspecte ale tradiţionalelor Sărbători Pascale. În plus, ei au putut să observe cât de multe asemănări există între ceea ce înţelegem noi, românii, prin Înviere şi modul în care sărbătoresc cei din ţara parteneră.

Aici puteţi să vedeţi ce am reuşit să facem:

luni, 9 mai 2011

2-9 Mai: SĂPTĂMÂNA DEDICATĂ PROIECTULUI COMENIUS


În săptămâna ce tocmai a trecut am realizat un mic proiect numit "DREAM TRIP TO FIND FRIENDS" ("CĂLĂTORIE DE VIS PENTRU A GĂSI PRIETENI") prin care am dorit să găsim cât mai multe motive datorită cărora am putea iniţia proiecte COMENIUS în parteneriat cu alte ţări din Europa ( şi nu numai).
În plus, elevii participanţi în cadrul unor parteneriate au avut şansa să îşi împărtăşească impresiile şi să-i atreneze şi pe colegii lor în discuţii. Ne-am bucurat că nici cei care sunt acum în clasa a IX-a nu au uitat frumoasele momente petrecute împreună cu echipa formată pentru proiectul "Moştenirea generaţiilor" condus de d-ra prof. Liliana Mihalachi.