marți, 21 decembrie 2010

Maria Grigorean - mica noastră mare vedetă

Atât la serbările de orice fel din şcoală, dar şi la evenimente extraşcolare care au presupus interpretare vocală de calitate, eleva noastră Maria Grigorean de la Şcoala Comăneşti ne-a făcut mereu cinste şi ne-a emoţionat cu vocea ei nemaipomenită.



Maria sau Mia, cum îi spune toată lumea în şcoală, urmează şi cursurile de muzică vocală de la Palatul Copiilor Suceava, sub îndrumarea domnului profesor Daniel Aneculăiesei. De curând a concertat la Iuliul Mall cu cântece şi obiceiuri de sezon, alături de elevii de la Palatul Copiilor.



Felicitări, Mia, şi la cât mai multe concerte şi premii!

Prof. Liliana Mihalachi

luni, 20 decembrie 2010

Un vis de Crăciun


A fost cândva, că de nu ar fi fost, nu v-am mai fi spus ceva despre o minunată serbare de Crăciun. Cu mic cu mare, din tot satul pregătit de sărbătoare, a apărut un val nesfârşit de oaspeţi care să îi admire pe mititeii de la "grădi" cum colindă, pe dansatorii curajoşi de la clasele primare, pe colindătorii, pe dansatorii şi pe actorii de gimnaziu, cuprinşi cu toţii de magia Naşterii Sfinte. Au mai tras ei cu ochiul la cadouri şi au fost surprinşi asupra faptului, dar bine că la final au fost ale lor cadourile şi nu ale celor mari, că tare s-ar mai fi întristat obrăjorii lor roşii!

La Şcoala Humoreni, Moş Crăciun a venit de departe


Fosta noastră colega de limba franceză, Dana Căruntu, chiar şi aflată departe de şcoala noastră şi de ţară, a trimis mereu gânduri bune elevilor de la Şcoala Humoreni, unde a predat acum ceva ani. Iar gândurile bune au fost însoţite mereu şi de cadouri consistente pentru copii, pe care i-a avut mereu aproape.

Anul acesta, din banii trimişi de dumneaei pentru daruri de Crăciun, am reuşit să cumpărăm câte un cadou fiecărui elev din clasele V-VIII. De cumpărături şi distribuire s-au ocupat subsemnata şi clasa a VIII-a, după cum se poate vedea şi din poze. Îi mulţumim doamnei profesoare că nu ne-a uitat şi că aducerea aminte e mereu însoţită de cele mai frumoase daruri şi urări!

De asemenea, pentru cei mici, un grup de Crăciunei şi Crăciuniţe tot de departe (au dorit să-şi păstreze anonimatul din motive obiective) au trimis hăinuţe, dulciuri, vitamine, jucării şi multe altele. Le mulţumim şi acestora fiindcă, fără să ne cunoască personal, au adus zâmbete pe feţele unor copii care, în multe cazuri, cu greutate îşi pot permite să ceară mai mult(e) de la Moş Crăciun.



Prof. Liliana Mihalachi

Participare la Serbarea Performanţei Şcolare


Duminică, 19 decembrie a.c., la Sala Polivalentă a Complexului "Conacul Domnesc" a avut loc Serbarea Performanţei Şcolare, la care am participat şi noi prin elevele Mareş Manuela-Elena şi Strugariu Cristina-Florica, doamna director Morar Rodica si subsemnata în calitate de profesor îndrumător a celor două eleve la Concursul Naţional "Made for Europe".



La eveniment au participat 232 elevi premiaţi la faza naţională a concursurilor şcolare, 227 profesori care i-au pregătit, directorii unităţilor şcolare evidenţiate şi reprezentanţi ai comunităţilor locale.

Profesorii îndrumători au primit diplome, iar elevii trofee. Pentru aceştia a fost organizată şi o tombolă cu obiecte şcolare şi articole sportive. Elevele noastre au câştigat un set de boxe pentru calculator, respectiv o minge de volei.

Salon Orchestra Allegria din Viena a susţinut un concert de canţonete şi colinde pe placul tuturor în calitate de invitată specială a evenimentului.




La final, am putut socializa în cadrul unui dineu destul de variat şi gustos.

Prof. Liliana Mihalachi

joi, 16 decembrie 2010

De prin şcoală, în aşteptarea Crăciunului...


Întreaga şcoală e în aşteptarea Crăciunului. În pauze sau după ore, elevii împodobesc sălile de clasă şi continuă repetiţiile pentru colinde.


E un timp când magia unei naşteri miraculoase răzbate în spirit la mii de ani distanţă. Să sperăm că ne va ţine aşa cât mai mult posibil.


Prof. Liliana Mihalachi

Încă o zi l-am aşteptat pe Moş Crăciun

Cu mic cu mare am creat o nouă zi de sărbătoare. Elevii de clasa a V-a au redactat simpatice scrisori pentru Moş Crăciun, cei de clasa a VI-a au dat un apel de urgenţă la lectură prin schimbul de cărţi realizat cu mare căldură, iar cei de clasa a VII-a, fiind mai mari, au pus pe hârtie poveşti de Crăciun care de care mai interesante. Nici pauzele nu au mai fost pauze obişnuite, pentru că le-au luat locul sesiunile foto cu pomul albastru frumos ornat.
Noi îl aşteptăm în continuare pe Moş Crăciun şi sperăm să ne îndeplinească toate dorinţele!

miercuri, 15 decembrie 2010

Au venit premii din Spania şi Slovacia!

Au sosit zilele acestea câteva dintre premiile de la concursul realizat în cadrul proiectului eTwinning European Day of Languages. Vă reamintesc că echipe formate din câte trei elevi de la şcoala noastră au câştigat patru premii intâi din partea Spaniei, Poloniei, Finlandei şi Turciei, un premiul al II-lea din partea Slovaciei şi un loc al 5-lea din partea Cehiei.

Au sosit deocamdată premiile şi medaliile din partea Spaniei şi Slovaciei. Iată şi câştigătorii cu premiile.



Aşteptăm cu nerăbdare şi plicurile cu premii din celelalte ţări.

Prof. Liliana Mihalachi

marți, 14 decembrie 2010

Serbarea Performanţei Şcolare


Dacă vă închipuiaţi că premiul I la concursul Made for Europe 2010 - faza naţională (din Bacău) a rămas menţionat undeva într-un ziar la timpul său şi apoi uitat, v-aţi înşelat amarnic. De ce? Pentru că astăzi am primit invitaţie din partea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de a ne prezenta duminică, 19 decembrie a.c., la evenimentul numit Serbarea Performanţei Şcolare, la care sunt invitaţi să participe elevii premiaţi la faza naţională a concursurilor şcolare cuprinse în Calendarul M.E.C.T.S. 2009-2010, profesorii care i-au pregătit şi directorii unităţilor şcolare evidenţiate.

Vă reamintesc că premiul I a fost câştigat de către reprezentantele noastre M
areş Manuela-Elena (Şcoala Humoreni) şi Strugariu Cristina-Floricica (Şcoala Comăneşti), sub îndrumarea subsemnatei pentru produsul Carte de tradiţii (Book of Traditions) din cadrul proiectului Comenius multilateral pe care l-am coordonat în şcoala noastră pe baza unei finanţări prin programul sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii al Comisiei Europene.

Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă a Complexului "Conacul Domnesc" din Suceava între orele 11:00 şi 14:30.


Un semn de apreciere meritat de cele două eleve care au impresionat într-un mod extraordinar juriul concursului naţional Made for Europe 2010. Felicitări!



Prof. Liliana Mihalachi

vineri, 10 decembrie 2010

Pregătiri de Crăciun şi Anul Nou la Şcoala Humoreni


De ceva săptămâni, pe lângă lecţii, teste, teze, proiecte eTwinning şi alte mici şi mari proiecte, elevii şi cadrele didactice au intrat în febra pregătirilor pentru serbarea de Crăciun. Colinde, poezii, dansuri, iată doar câteva dintre deja cunoscutele dar mereu apreciatele ingrediente ale serbării de Crăciun din fiecare an.

Din culisele pregătirilor de anul acesta vă prezentăm astăzi obiceiul Ursul, realizat de câţiva elevi întreprinzători din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Humoreni.



Prof. Liliana Mihalachi

luni, 6 decembrie 2010

Cum l-am chemat la noi pe Moş Nicolae...


Ştiind că şi pe Moş Nicolae l-a atins criza, elevii claselor a V-a şi a VII-a au hotărât să îi dea o mână de ajutor. Aşa că ei s-au înarmat cu cadouri inventive şi încadrate într-o sumă micuţă, apoi au participat la o tombolă, căci nu erau să le primească pur şi simplu. Problema cea mai mare pe care au întâmpinat-o a fost faptul că fiecare dintre ei a trebuit să răspundă unei ghicitori pentru a-şi primi cadoul, iar cuvintele de la limba şi literatura română au fost bine încurcate cu numerele de la matematică. De exemplu, cadoul 11 l-a primit cel care a ştiut cum stau zmeul şi Făt-frumos, fiindcă mai mereu se luptă faţă în faţă.

Într-un final, au fost recuperate toate cadourile şi elevii s-au putut bucura de ele.



"BRĂDUŢII DE CRĂCIUN"

Pe parcursul acestei săptămâni, elevii clasei a V-a derulează campania ecologistă numită "BRĂDUŢII DE CRĂCIUN" pentru a atrage atenţia asupra marilor dezastre provocate de unele defrişări ilegale ale pădurilor de conifere. În acest sens, ei au realizat desene, planşe, fluturaşi şi insigne cu ajutorul cărora speră să salveze câţiva brăduţi sau o chiar o pădure întreagă.


Sloganul lor este următorul:


"Dacă nu vrei să ai coşmaruri de
Crăciun,
lasă un brăduţ
în viaţă!"

Le urăm mult succes în continuare!

duminică, 5 decembrie 2010

Cadou de la Moş Nicolae: primul număr al revistei de limbă şi literatură română din acest an şcolar

După aproape un semestru de muncă, am reuşit să finalizăm primul număr al revistei.

Revista Nr1 an 2010-2011

Iată şi câştigătorii la concursul "CEL MAI BUN ARTICOL":



Sperăm să vă bucuraţi de ceea ce am scris!

joi, 2 decembrie 2010

Nu uita că eşti român!


Elevii clasei a IV-a de la Şcoala Humoreni,îndrumaţi de d-na inst. Mareş Antoanela, au prezentat în faţa colegilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice un program de cântece şi poezii patriotice intitulat "Nu uita că eşti român!".

În încheiere, mici şi mari, au intrat într-o horă a Unirii.




Inst. Mareş Antoanela

miercuri, 1 decembrie 2010

La mulţi ani tuturor românilor!

Sărbătorim astăzi 92 de ani de la Marea Unire.
La mulţi ani tuturor românilor!


Iată câteva imagini de la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie la şcoala noastră, având drept coordonatoare pe doamna profesoară de istorie-geografie, Huţanu Irina.