duminică, 28 iunie 2009

Grădina şcolii - colţul naturii de care ne pasă

Chiar dacă anul şcolar s-a terminat, nu am uitat că natura are nevoie de noi.
Sub îndrumarea doamnei profesoare de biologie Gorban Petra, elevii claselor a VI-a şi a VII-a (viitoarele a VII-a, respectiv a VIII-a), s-au întâlnit la şcoală, joi, 25 iunie, pentru a face curăţenie în grădina şcolii.
După o jumătate de zi de lucru, grădina şcolii arată impecabil.
Felicitări micilor binefăcători şi doamnei profesoare!


Prof. Liliana Mihalachi
Fotografii: Adriana Straton (clasa a VI-a, Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti)










duminică, 21 iunie 2009

Ultimul proiect în limba engleză din acest an

Pe ultima sută de metri, am finalizat împreună cu clasele a VII-a ale Şcolii cu clasele I-VIII Comăneşti şi Humoreni un proiect în limba engleză numit "Our Village".
Munca elevilor a constat atât în deplasări în teren, cât şi în lucru pe calculator şi traduceri. Elevii au filmat şi fotografiat cele mai importante locuri din satele lor. Iată câteva fotografii reuşite împreună cu un scurt film realizat la stâna din satul Comăneşti.










Prezentările au fost copiate pe un CD, care s-a distribuit împreună cu numărul al doilea al revistei şcolii în limba engleză "Express".


Prof. Liliana Mihalachi

duminică, 14 iunie 2009

Excursie de sfârşit de an şcolar

Organizator: Prof. Liliana Mihalachi
Participanţi: elevi şi profesori de la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti şi Şcoala cu clasele I-VIII Humoreni, părinţi
Traseul: Comăneşti - Suceava - Târgu-Neamţ - Casa memorială "Ion Creangă" de la Humuleşti - Piatra Neamţ - Parcul zoologic din Piatra Neamţ - Cheile Bicazului - Lacul Roşu - Comăneşti









vineri, 12 iunie 2009

Serbarea de sfârşit de an şi premierea

Sfârşitul de an şcolar este însoţit de serbări şi premierea elevilor cu rezultatele cele mai bune la învăţătură.

Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti.







Şcoala cu clasele I-VIII Humoreni.




Porf. Liliana Mihalachi

marți, 9 iunie 2009

Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti - promoţia 2009

"Elevii clasei a VIII-a ne considerăm norocoşi prin faptul că am fost instruiţi şi educaţi de dascăli cu har, care ne-au conturat speranţa şi certitudinea unui ideal, au revărsat lumină şi înţelepciune printre noi şi ne-au călăuzit paşii de-a lungul celor opt ani. Vă rugăm să vă alăturaţi nouă, celor care v-au supărat cu vreo năzbâtie copilărească sau celor care v-au adus satisfacţii cu realizările lor."

Astfel sună invitaţia clasei a VIII-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti la festivitatea de la sfărşitul celor opt ani de şcoală, care a avut loc astăzi, 9 iunie 2009, la restaurantul "Mărţişorul" din Cacica, începând cu ora 13:00.



Festivitatea s-a deschis cu un discurs plin de emoţii al doamnei diriginte, prof. Constanţa Lupu, şi câteva cuvinte din partea elevilor rostite de eleva Roxana Crăciunescu.


>Au urmat scurte intervenţii ale celorlalţi profesori, care au avut rolul fie de a stoarce câteva lacrimi tuturor, fie de a le readuce zâmbetul pe buze. Restul se poate vedea în fotografii.



De scos în evidenţă: ţinuta decentă şi plină de eleganţă a tuturor şi măiestria într-ale dansului a elevilor clasei a VIII-a.



A fost o generaţie de care îmi voi aduce aminte cu drag şi admiraţie şi le doresc mult succes în tot ceea ce vor face în viitor!

Prof. Liliana Mihalachi

sâmbătă, 6 iunie 2009

Conferinţă internaţională la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava


În perioada 5-6 iunie a.c. am avut onoarea de a participa la cea de-a IX-a ediţie a conferinţei internaţionale „Ştiinţele educaţiei—dinamică şi perspectivă”, organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Conferinţa s-a bucurat de participarea a peste 130 de profesori din mediul universitar şi preuniversitar, doctoranzi şi cercetători de la diverse şcoli şi centre universitare din România, Turcia, Spania şi Italia, iar lucrările au fost prezentate în cadrul următoarelor secţiuni: Educaţia în societatea contemporană, Psihologia educaţiei, Consiliere educaţională, Formarea formatorilor, Didactica ariilor curriculare, Limbaj şi comunicare.


Programul manifestării a început cu festivitatea de deschidere în Amfiteatrul FIM2 al Universităţii sucevene la ora 10:00 şi a continuat cu comunicările în plen susţinute de către profesori din Spania, Italia, Turcia şi România.
După pauza de prânz, la ora 14:30, au început lucrările pe secţiuni, care au continuat până la ora 18:30. La secţiunea Didactica ariilor curriculare, unde am prezentat lucrarea „Noile tehnologii în predarea limbii engleze”, am avut ocazia să cunosc profesori cu preocupări evidente pentru creşterea calităţii în educaţie.

Sâmbătă, 6 iunie, participanţii s-au putut destinde în cadrul unei excursii tematice la mănăstiri în scopul cunoaşterii patrimoniului cultural al Bucovinei.

Felicitări organizatorilor şi participanţilor pentru succesul conferinţei!

Prof. Liliana Mihalachi

Un american la Comăneşti


Vineri, 5 iunie, elevii claselor V-VIII ai Şcolii cu clasele I-VIII Comăneşti au avut ocazia de a participa la activitatea "Glimpses of America", în cadrul căreia profesorul David Banville, doctor în Ştiinţele Educaţiei şi beneficiar al unei burse Fulbright la Universitatea "A.I. Cuza" din Iaşi, a vorbit elevilor despre America, şcoala americană, tinerii americani şi modul în care aceştia îşi petrec timpul liber.
Pentru a le face curaj elevilor să comunice în engleză, profesorul Banville a folosit pe alocuri şi limba română, dovedind o bună cunoaştere a acesteia şi arătându-le elevilor că şi aceştia ar trebui să aibă curajul să comunice în limba engleză aşa cum dumnealui a avut curajul să comunice în limba română cu vorbitori nativi de limba română.


Elevii au adresat întrebări dintre cele mai variate şi şi-au manifestat dorinţa de a-l revedea pe domnul profesor în viitor.

Prof. Liliana Mihalachi

joi, 4 iunie 2009

Poveste fără sfârşit...

"Este povestea scurtă a vieţii voastre ca elevi, care nu se termină aici. Va continua... şi de aceea povestea noastră se numeşte Poveste fără sfârşit." Aşa a început doamna profesoară Ileana Nistor ultima lecţie de dirigenţie la clasa a VIII-a de la Şcoala Humoreni, alături de elevii acestei clase, profesori şi părinţi.



Povestea a început cu relatarea câtorva amintiri din timpurile preşcolare de către fosta educatoare a celor de a VIII-a, doamna Veronica Rusu, a continuat cu amintiri din clasele primare relatate de fosta învăţătoare a clasei, doamna Garafila Mareş, şi în cele din urmă cu destăinuirile câtorva isprăvi ale copiilor despre care profesorii nu au ştiut niciodată.



Atmosfera a fost încărcată de emoţii, fiind un moment în care profesori, elevi şi părinţi şi-au depănat amintiri şi s-au bucurat pentru cei zece elevi ai clasei a VIII-a, care au finalizat studiile gimnaziale cu succes.

După lecţia de dirigenţie, elevii şi profesorii au fost invitaţi pentru o gustare şi o mică petrecere alături de elevii celorlalte clase gimnaziale.

Felicitări tuturor şi mult succes elevilor pentru pasul cel mare spre liceu!

Prof. Liliana Mihalachi

luni, 1 iunie 2009

La mulţi ani tuturor copiilor!

Lucrurile cele mai bune să vi se întample şi bucuriile cele mai mari şi mai dorite să va calăuzească paşii în viaţă! Să fiţi copii acum şi cand va mai trebui!



Prof. Liliana Mihalachi
Desen de Raluca Sofian (clasa a VII-a, Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti)

Cetăţean de onoare al comunei Comăneşti la 25 de ani



Sublocotenent Măierean Simona-Anca, fostă elevă a Şcolii Comăneşti şi a Şcolii Humoreni a obţinut sambătă, 23 mai 2009, diploma de cetăţean de onoare al comunei Comăneşti, în semn de recunoaştere a contribuţiei remarcabile aduse la sporirea prestigiului comunei Comăneşti.




Fostă elevă a şcolilor din comună, Anca s-a remarcat ca un copil cu abilităţi speciale încă din timpul şcolii primare şi gimnaziale. Astăzi este prima femeie din Romania care a zburat pe un avion supersonic. Este absolventă a Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov şi a Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc.



Evenimentul a avut loc la ora 14.00, în cadrul şedinţei de Consiliu Local. La manifestare au fost prezenţi foşti profesori, autorităţile locale, consilierii locali şi familia domnişoarei sublocotenent.




Felicitări domnişoarei sublocotenent şi mult succes în continuare!


Prof. Liliana Mihalachi


Fotografii: Maria Grigorean (clasa a VI-a, Şcoala cu clasele I-VIII Comăneşti)