luni, 22 septembrie 2008

22 Septembrie- ENO Tree Planting Day sau Campania Mondiala de împădurire a planetei

Şcolile Comăneşti şi Humoreni fac parte din programul ENO Tree Planting Day.
Şcoala virtuală ENO (Environment online) există din anul 2000 şi a fost înfiinţată de Pataluoto School, o şcoală finlandeză din oraşul Joensuu, la care au aderat aproximativ 400 de şcoli din 104 ţări. Scopul acestei colaborări online este de a studia teme legate de mediu şi de a acţiona împreună pentru protejarea naturii.

Campania ENO Tree Planting Day (Ziua plantării de copaci) a fost lansată la nivel mondial, fiecare şcoală trebuind să înregistreze numărul de puieţi şi caracteristicile acestora, ataşând şi poze de la plantarea lor pe pagina http://cs.joensuu.fi/~ijorma/enotrees/

Ziua de 22 septembrie a fost aleasă ca ziua mondială a păcii şi mii de puieţi au fost plantaţi astăzi în toată lumea în cadrul acestei campanii de promovare a mediului şi a păcii.

Elevii şcolilor noastre au fost ajutaţi în această iniţiativă de doamna profesoară de biologie Gorban Petra, domnul profesor de educaţie fizică Sorin Sofian şi subsemnata. S-au plantat în total cinci puieţi de frasin (Fraxinus excelsior), trei la Şcoala Comăneşti şi doi la Şcoala Humoreni.

Pentru detalii puteţi consulta pagina de internet a proiectului la http://w3.joensuu.fi/eno/basics/briefly.htm.

Iată şi câteva poze şi scurte înregistrări ale evenimentului.

Şcoala Comăneşti:











Şcoala Humoreni:








Prof. Liliana Mihalachi

joi, 11 septembrie 2008

Primul proiect Comenius multilateral în şcolile noastre

Dacă până acum şcolile noastre nu s-au putut lăuda cu un proiect Comenius, de anul acesta, pentru o perioada de doi ani şcolari, vom avea un proiect multilateral Comenius cu o şcoală din Germania şi una din Turcia. Profesorii cât şi elevii vor avea ocazia de a vizita cele două şcoli în schimburi de experienţă sperăm cât mai benefice. Proiectul este în limba engleză şi se numeşte "Heritage of Generations" ("Moştenirea generaţiilor"). Vom valorifica tot ceea ce este legat de tradiţiile locale.
Mai multe detalii vor sosi în curând.

Prof. Liliana Mihalachi

luni, 1 septembrie 2008

Al doilea Sigiliu European de Calitate eTwinning pentru Şcolile Comăneşti şi Humoreni

La runda de acordare a sigiliilor de calitate pe 2008, proiectul eTwinning "Traditions across Europe", realizat de şcoala noastră sub îndrumarea subsemnatei şi cu aportul deosebit al elevilor claselor V-VIII de la şcolile Humoreni şi Comăneşti, a primit cea mai înaltă distincţie: SIGILIUL EUROPEAN DE CALITATE. Este al doilea premiu de acest fel obţinut de şcolile noastre.
Felicitări tuturor!

Prof. Liliana Mihalachi